Om Kallbadsveckan

29 januari – 3 februari 

Välkommen till Kallbadsveckan i kallbadets mecka – Helsingborg! Här stoltserar vi med tre kallbadhus; Råå, Kallis och Pålsjöbaden. Den 29 januari till 3 februari erbjuder vi tillsammans ett program med bastuchill, aufguss, bastuyoga och spännande föreläsningar.

Vanliga frågor

Vem kan jag kontakta vid frågor?
Maila till kontaktcenter@helsingborg.se eller ring 042-10 50 00

Var kan jag se programmet?
Du hittar programmet för Kallbadsveckan 2020 här.

Vad kostar ett Badpass?
Badpasset finns i två storlekar. Lilla badpasset kostar 149 kronor och Stora badpasset kostar 399 kronor. Du som har ett hel- eller halvårskort på ett stadens tre kallbadhus kan köpa Stora badpasset VIP till ett reducerat pris; 299 kronor. Du som vill köpa ett VIP-pass kan göra det i kassan på Kallis, Pålsjöbaden eller Rååbadarna, mot uppvisande av giltigt hel- eller halvårskort från ett av kallbadhusen. 

Vad ingår i ett badpass?
Lilla badpasset ger dig fri tillgång till bad och aktiviteter på alla tre kallbadhus samt dina förbokade föreläsningar under en valfri heldag av Kallbadsveckan. Stora badpasset (även VIP) ger dig fri tillgång till bad och aktiviteter på alla tre badhus samt dina förbokade föreläsningar under hela Kallbadsveckan.

Var kan jag köpa mitt badpass? 
Du kan köpa ditt badpass här på kallbadsveckan.se 
Du som vill köpa ett VIP-pass kan göra det i kassan på Kallis, Pålsjöbaden eller Rååbadarna, mot uppvisande av giltigt hel- eller halvårskort från ett av kallbadhusen. 

Kan jag boka paket med boende och Badpass?
Det finns ännu inga boendepaket att boka till 2020. När de finns kan du hitta dem här. 

Är Badpasset personligt?
Ja, ditt Badpass är personligt. Du ska kunna visa upp giltig legitimation och bokningsbekräftelse vid förfrågan. Du som köper Stora badpasset VIP ska även kunna visa upp giltigt hel- eller halvårskort när du köper ditt badpass.

Var hämtar jag mitt badpass när jag köpt det?
När du bokat badpass och fått din bekräftelse tar du med denna till valfritt kallbadhus. Där får du ditt badpass. 

Återbetalas kostnaden för badpass vid dåligt väder?
Nej, eftersom det är möjligt i kallbada i alla väder och badhusen hålls öppna. 

Vad betyder aufguss?
Aufguss är en mindfulness i bastun. Eteriska oljor hälls över bastuns heta stenar, doften och värmen fläktas sedan mjukt ner på dig. Vi startar alltid aufguss i den ena bastun, för att sedan gå över till den andra. En aufguss varar i cirka 15 minuter.

Vad betyder bastuchill?
Bastuchill är bastubad och aufguss med en bastuvärd som berättar lite om vad bastubadets effekter. Innan du går in i bastun får du en saltskrubb som gör att huden känns som ny!

Vad betyder before work bastu?
Bastun står varm och redo klockan 07.00 så du hinner basta och bada innan jobbet. 07.30 är det dags för aufguss och saltskrubb i bastun. Morgonen avslutas med en rykande kopp kaffe i relaxen och sen är du redo för en ny dag!

Vad betyder kvällsdopp?
Kvällsdopp är bastu följt av kallbad utanför badhusens ordinarie öppettider. En chans att bada under månskenet helt enkelt!

Vad betyder bastuyoga?
En enkel yoga i bastun med sköna yogapositioner tillsammans med djupare andning. Upplev hur kroppen blir mjukare och mer flexibel i värmen. En yoga som passar alla, oavsett tidigare erfarenhet.

Badar män och kvinnor tillsammans?
På alla tre kallbadhus finns separata bad för män och kvinnor. I programmet finns tidpunkter för gemensam bastu, övriga tider är det separata bad. Under den gemensamma bastun krävs att ni kommer som ett sällskap. Är du ensam hänvisas du till övriga tider. 

Vad är bra att tänka på innan ett kallbad?
Undvik kallbad och bastu vid sjukdomskänsla, om du har akut migrän eller haft en hjärtinfarkt. Rådgör med läkare om du har en hjärtsjukdom, högt blodtryck eller överaktiv sköldkörtel. Är du äldre och har lågt blodtryck ska du vara försiktig vid kylning av kroppen. 

Vilka trivselregler gäller?
På alla badhus är dusch innan bastubad obligatoriskt. Du bastar utan badkläder och använder en handduk att sitta på. Alkohol är förbjudet på såväl Kallis som Pålsjöbaden, men frihet under ansvar gäller på Råå kallbadhus. Badskor är att rekommendera. Fotografering bland andra gäster är inte tillåtet. 

Var kan jag förvara värdesaker under mitt besök?
Kallis, Pålsjöbaden och Rååbadarna har skåp för värdesaker. Ta med ett hänglås. 

Finns det en åldersgräns på Kallbadsveckan?
Alla är välkomna till Kallbadsveckan. Barn upp till 16 år är välkomna i sällskap av vuxen och barn upp till 13 år går in gratis på evenemanget.

Hitta kallbadhusen