Lördag 1 februari, 15.00-16.00

Icewomen

Icewomen består av Linda Ahlgren och Linda Vagnelind. Genom olika typer av inspirationsuppdrag får de  organisationer och företag att gå utanför sin bekvämlighetszon med is i magen och ökad kreativitet. De är också författare till boken KALLA BAD och har medverkat i bland annat Nyhetsmorgon där de talat om kallbadandets positiva hälsoeffekter. 

“- Jag känner mig modig, stark och helt oövervinnlig!” Se klippet där Icewomen kallbadar med Tilde de Paula Eby i Nyhetsmorgon. 

Linda Ahlgren är entreprenör inom träning och hälsa. Hon driver träningsstudion Pilates Complete tillsammans med en kollega och jobbar engagerat med att lyfta fram modern pilatesträning i Sverige. Kroppens fantastiska kapacitet till förändring inspirerar henne mycket. Genom varierade hälsoprojekt och träningsuppdrag sprider hon sin övertygelse om att man alltid har ett val, och delar med sig av sitt livsmotto ”Vad är det värsta som kan hända” till människor som vill leva fullt ut. Som tränare och föreläsare inom pilates, garuda och yoga hjälper hon både företag och privatpersoner att utvecklas mer glädjefyllt och hälsosamt.

Linda Vagnelind är verksam konstnär och inspiratör i sin studio i centrala Göteborg. Hon jobbar både traditionellt som konstnär med utställningar och galleriverksamhet men jobbar även i projekt. Hon var i Jukkasjärvi i vintras och byggde en svit av is och snö på Icehotel med hjälp av sitt favoritverktyg; motorsågen. Genom kreativa workshops inspirerar Linda olika team till ökad motivation, där hon kombinerar måleri med utmaningar för kroppen och olika tankestrategier – allt för att man ska nå sin fulla potential i sitt skapande. Linda är även coach i hur man badar isvak i Polar Bear Pitching i norra Finland och står på händer på hustak och höga murar världen över.

Om föreläsningen

På den här föreläsningen berättar kallbadsduon Linda och Linda allt du behöver veta om kalla utomhusbad. Vilka hälsofördelar som följer, varför det är en quixfix som verkligen fungerar och hur du kan förbereda dig på bästa sätt om du vill börja kallbada. Du får prova andningsövningar som du kan använda innan ett kallt dopp och får enkla tips som gör dina kallbad än mer njutbara.

Om boken KALLA BAD

Du behöver inte vara naturmänniska, träningsentusiast eller hälsofanatiker för att börja bada kallt. Allt du behöver är en gnutta nyfikenhet och en vilja att uppleva något annorlunda och starkt. Njut av kicken efter ett kallt bad och läs om alla de positiva effekter kalla bad har på både kroppen och humöret. Bada på landet eller i stan, alla kalla bad har sin tjusning. Ett salt bad i havet har en uppiggande inverkan och ett bad i en stilla sjö verkar lugnande, ett dopp i en djup och klar tjärn ger extra närhet till naturen och ett isande vinterbad ger ny energi.

Men vad behöver man? Får man doppa huvudet? Och hur blir man snabbast varm igen efter ett kallt bad? Det och många andra frågor får du svar på i den här inspirerande boken, full av starka och vackra bilder i nyskapande form. En annorlunda hälsobok för dig som vill uppleva något alldeles extra.