Foto: Andreas Fernbrant

Andra upplevelser

Nog för att det är fantastiskt att kallbada, men det är ju ingen som orkar göra det en hel dag. Passa på att upplev lite annat i Helsingborg under Kallbadsveckan också! Vi har tagit fram några tips på populära upplevelser. Inget som föll dig i smaken? Kolla in visithelsingborg.com där det finns gott om fler förslag. 

Sofiero

Med sin unika historia och fantastiska läge vid Öresund är Sofiero ett mycket omtyckt besöksmål i Helsingborg – även under vintertid. Här kan du ta en promenad i parken och njuta av naturen eller en god fika i caféet på den inglasade terrassen. 

Sofiero
Foto: Line Jeppsson

Fredriksdal

Fredriksdal är ett skåne i miniatyr! På vintern kan du promenera mellan trädgårdarna, besöka stallet, kika in i Kulturmagasinet eller värma dig med en kopp kaffe i Trädgårdscaféet. 

Fredriksdal
Foto: Katarina Fagerström

Dunkers

Konst- och kulturintresserad? Gör ett besök på Dunkers Kulturhus! På entréplan, dit är fri entré, kan du besöka utställningen På Gränsen och lära dig mer om Helsingborgs historia. Två våningar upp finns två utställningshallar med större utställningar. 

Dunkers Kulturhus

Ta en tura

Har du varit i Helsingborg tidigare har du säkert hört uttrycket att ”ta en tura”. Men vad betyder det egentligen? Det är ett lokalt uttryck för att ta färjan över sundet utan att hoppa av i Helsingör. Man åker alltså fram och tillbaka flera gånger, och passar på att njuta av ”två röda och en grön” samtidigt.

Tura till Helsingör

Trivas på Råå

Planerar du ett dopp hos Rååbadarna? Ett stenkast därifrån ligger Trivas på Råå – boka in en skön massage eller en ansiktsbehandling! 

Trivas på Råå

Guide Helsingborg

Appen Guide Helsingborg hjälper dig att hitta runt, hitta rätt och få storyn bakom sevärdheterna i Helsingborg. Testa den på något av de stora besöksmålen eller gå en stadsvandring i city! Finns där appar finns. 

Shoppa i city

Flanera längs Sveriges äldsta gågata, botanisera bland butikerna och ta en paus med en fika på något av de mysiga caféerna i city.

Shoppa på Väla

Med 180 butiker och ett grymt urval förtjänar Väla Centrum verkligen sin plats på shoppingkartan. Här finns allt från välkända internationella namn till små lokala trendbutiker. Allt under samma tak!

Inspirerande weekends

Elin Lannsjö

“Eftermiddagen spenderades på Pålsjöbaden. Ett nyrenoverat kallbadhus och jag gick fram och tillbaka mellan bastu och nakendopp i salt hav. […] Stunden efter mitt tredje dopp. Bankande hjärta. Lyckorus. Förstår varför Helsingborgarna är så stolta över och trogna denna tradition.”

Ulrika Sjöberg

“Eftersom vädret var så fint tog vi en promenad på en halvtimme bort till Pålsjöbaden. Vi fick låna en handduk och vi fick även en handgjord scrub som vi kunde använda i bastun. Med havet utanför fönstret fick vi uppleva en härlig och avkopplande stund.”